Category: Sanatate

Sedative orale pentru frica de dentist

Sedativele orale dentare va permit sa va pastrati o stare de relaxare a corpului si a mintii, sa va concentrati si sa scapati astfel de starea de anxietate.

Cum sa fiti in siguranta – Ce ar trebui sa stie dentistul dumneavoastra

Este foarte important sa-i furnizati dentistului dumneavoastra o serie completa de informatii privind istoricul dumneavoastra medical, aceasta incluzand:

  • Probleme medicale pentru care va aflati sub tratament.
  • Medicamentele care v-au fost prescrise de medic.
  • Alte forme de tratament pe care le urmati, remedii sau vitamine (incluzand aspirina).
  • Suplimente nutritive sau suplimente din plante: Multe persoane isi trateaza depresia sau starile de anxietate folosind plante medicinale precum Sunatoarea sau Cafeaua Kava. Acestea ar putea influenta efectul sedativelor, asadar este important sa ii spuneti dentistului dumneavoastra daca le consumati. Acesta va putea ulterior sa schimbe produsul de sedare sau sa creasca dozajul pentru a compensa acest gen de efecte adverse.
  • Anumite alimente: Conform www.dentistionline.ro, chiar si ceva nesemnificativ precum sucul de grapefruit poate slabi efectul sedativelor orale. Enzimele din grapefruit interfereaza cu sistemele ce au rolul de a metaboliza anumite anestezice orale, asadar asigurati-va ca nu veti consuma grapefruit cu 72 de ore inaintea vizitei la stomatolog sau imediat dupa o procedura de anestezie.
  • De asemenea este bine sa ii spuneti medicului dumneavoastra despre anumite obiceiuri precum fumatul sau consumul de alcool deoarece si acestea au efect asupra sedativelor.

Administrarea medicamentelor

Sedarea orala este destul de des intalnita, fiind o preferinta a pacientilor deoarece nu necesita injectare, asadar daca va este frica de ace nu veti avea de ce sa va faceti griji. De fapt de indata ce va obisnuiti cu sedativele orale va fi mult mai usor de acceptat o anestezie locala care sa faciliteze procedura dentara.

Sedarea orala este o metoda foarte populara printre cei cu probleme dentare deoarece nu implica folosirea seringilor, asadar nu aveti de ce sa va faceti griji. Pastilele sunt folosite in zona bucala (a gurii). Unele dintre ele vor trebui mentinute sub limba pentru a se dizolva iar altele pot fi pur si simplu inghitite. Multi medici stomatologi prefera varianta sublinguala (sub limba), aceasta fiind una mult mai rapida.

In acest fel medicamentele sunt absorbite in sange aproape instantaneu. Ambele metode sunt sigure si isi fac efectul in doar cateva minute. Puteti incerca acest tip de medicamente chiar in noaptea dinaintea vizitei programate la stomatolog pentru a vedea cum va afecteaza. In plus acestea va vor oferi un somn mult mai profund.

Pregatirea pentru programarea la stomatolog

Deindata ce v-ati decis impreuna cu stomatologul dumneavoastra ca veti folosi sedative orale pentru urmatoarea programare, va trebui sa faceti unele pregatiri:
Starea dumneavoastra de sanatate poate afecta atat procedura in sine cat si perioada post interventie, mai ales in cazul diabeticilor si al fumatorilor, asadar asigurati-va ca stomatologul dumneavoastra va fi pus la curent cu orice situatie de acest gen.

V-ar putea fi recomandate sedative orale pentru noaptea dinaintea interventiei stomatologice pentru a fi sigur ca veti avea un somn linistitor. Nu ar trebui sa mancati sau sa beti nimic cu sase ore inaintea vizitei decat in cazul in care dentistul va recomanda acest lucru.

Luati-va liber de la munca din timp pentru a putea ajunge la intalnirea programata. Pentru interventiile obisnuite, o jumatate de zi este suficienta. Daca in schimb este vorba de ceva mai complicat asigurati-va ca veti avea toata ziua libera.

Veti avea nevoie de un insotitor care sa va duca la stomatolog si inapoi acasa; nu ar trebui sa conduceti sau sa executati sarcini complexe atunci cand va aflati sub efectul sedativelor; efectele pot varia in functie de medicamentul care v-a fost prescris – urmati in tocmai instructiunile.